fbpx

Hva med å fange dagens middag i gåavstand fra hjemmet ditt?

Akerselva har vært til glede og nytte for Osloborgere i hundrevis av år. Først som kraftkilde til industrien, nå som et populært rekreasjonsområde for store og små. Elven, som skiller østkanten fra vestkanten, starter ved Maridalsvannet i nord og fortsetter helt ned til Operaen i Bjørvika. Underveis slynger den seg blant annet forbi Norsk Design- og Arkitektursenter og Kulturkirken Jakob, som ligger like ved Vulkan.

Du kan gå, sykle og jogge langs Akerselva. Uansett hva du velger, er du garantert en variert naturopplevelse. I løpet av den åtte kilometer lange turstien passerer du flere parker og badeplasser, tjue spektakulære fosser og mer enn tretti broer. Her skal over hundre fuglearter holde til, i tillegg kan du være heldig og møte mink, frosk, piggsvin, rødrev, røyskatt, bever, ekorn, grevling og flaggermus! Hva med å fange dagens middag i gåavstand fra hjemmet ditt? I deler av Akers- elva kan du få ørret, laks og ørekyte på kroken. En laks på syv kilo har tidligere blitt tatt her! I august er det også mulig å krepse, men husk å lese informasjonen på nettsiden til Oslomarkas fiskeadministrasjon først, www.ofa.no.

Ønsker du en opplevelse utenom det vanlige, kan du bli med på guidet kajakktur i nedre del av elven. Firmaet Mad Goat arrangerer turer for barn og voksne. I sep- tember hvert år finner en helt spesiell begivenhet sted langs Akerselva. Torsdagen nærmest høstjevndøgn arrangeres “Elvelangs i fakkellys”. Da skrus belysnin- gen av og 4000 fakler tennes langs stien. Slik oppstår en mystisk og stemningsfull atmosfære. I løpet
av vandringen nedover elven kan du oppleve levende musikk, lyskunst, teater, dans og kunstinstallasjoner. Du kan starte vandringen så langt nord du vil, og gå hjem til Vulkan!

PUBLISERT 12. september 2019 / SKREVET AV Thea