fbpx

Da Christina skulle finne seg et nytt sted å bo Trondheim hadde hun klare preferanser på hvor hun ville bo. – Jeg er en sosial person som liker å bo i rolige omgivelser, men i nærheten av det som skjer. Frostaveien har en perfekt lokasjon for meg.

I et sjarmerende strøk med rekker av gamle trehus ligger leiligheten til Christina Stokke. Den 29 år gamle prosjektlederen og kultursjelen levde sine barndomsår i Innset i Rennebu, og har vokst opp uten nærhet til alle fasiliteter. Nå liker hun å bo urbant, men i rolige omgivelser.

–  Jeg har alltid vært glad i denne siden av byen, og jeg føler meg veldig heldig som får bo i en så koselig leilighet med en så perfekt plassering i byen, forteller Stokke.

Stokke har bodd her i tre år og hun ser tydelig at bydelen har vokst med årene.

– Det virker som stadig flere trekkes mot denne delen av byen, og jeg skjønner godt hvorfor, sier hun.

Et lokalsamfunn i byen

Stokke bor midt en bydel i blomstring. Her finner du små butikker, sjarmerende puber og parkområder som er sosiale samlingspunkter når sommerhalvåret melder seg.

– Det føles som et lite samfunn, der jeg møter naboene eller andre kjente fjes i bydelen på de lokale pubene og konserthusene, sier Stokke.

Hun nevner puber som Ramp og Mellomveien som populære samlingspunkter. Bydelen har også Rosendal Teater, som er bydelens eget teater. Stokke, som jobber i kulturbransjen, har tatt turen hit flere ganger og hun liker å møte venner over en kaffe ved teaterets egen kafé; Rosendal Kafé.

– Det finnes flere små spisesteder i området. Et spisested som er verdt å bemerke seg er Taqueros. Der får du servert mexicansk av folk som virkelig kan det. Jeg kan anbefale maistortillasene, og mine personlige favoritter er Carnitas, Tinga og Baja California, forteller Stokke.

Stokke er over gjennomsnittet glad i grønne planter, og hun kan virkelig anbefale Mikrogartneriet for de som deler samme planteinteresse som henne. Der kan du både lære om dyrking av planter, og kjøpe det du trenger for å drive med plantedyrking hjemme.

Foto: Anne Reisch / Taqueros

Nærhet til både natur og shopping

Stokke kan nyte alt det særegne som området har å by på, og hun har både Solsiden og Bakklandet like i nærheten. Spaserer Stokke fem minutter er hun på Solsiden med alle sine fasiliteter som shoppingsenter, restauranter og barer. Og bare noen minutter fra Solsiden ligger Bakklandet, der man finner Trondheims mest sjarmerende gater.

– På Bakklandet har de flere små nisjebutikker, og en av mine favoritter er Bakklandet Blomster. Her satser de på sitt eget konsept med både planter, spesielle interiørartikler og noe kosmetikk. Keiserens Nye er også en interiørbutikk jeg pleier å gå innom i ny og ne.

Bydelen ligger ikke bare i nærheten til shopping og byens mest sjarmerende strøk. Du trenger ikke å gå langt for å nyte turer langs Trondheimsfjorden, Kuhaugen – eller en tur opp til Ladehammeren.

– Jeg liker å gå tur med hunden min langs Ladestien, og jeg har også en annen fast rute der jeg går over Rosenborg, opp til Festningen og ned til Bakklandet. Det er et veldig fint område.

En levende bydel

Det er ikke vanskelig å se at Stokke er en sosial person som liker å ha folk rundt seg, og hun har mange gode venner som bor et snaut steinkast unna.

– Jeg er så heldig som har nesten hele vennegjengen boende i nabolaget. Og jeg har merket at folk som flytter hit er imøtekommende og opptatt av å få en fellesskapsfølelse rundt seg. Det skaper et positivt miljø, og det gjør at få personer flytter fra bydelen, mener Stokke.

Like i nærheten ligger også Svartlamon, som er en annerledes og spennende del av byen. Her liker Stokke å dra på konserter sammen med venner i Verkstedhallen.

– Inntrykket mitt er at det er mange unge og urbane voksne som bor i denne delen av byen. Det er en levende bydel og det tok ikke lang tid før jeg følte meg som hjemme her, sier Stokke.

PUBLISERT 5. mars 2021 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Basseløkka - Koblet på livet

Nytt og spennende boligkvartal i Trondheim, mellom Rosendal og Solsiden.