fbpx

Du trenger ikke mye tid for å komme i form i hovedstaden. Mellom trær, benker og bygg skjuler det seg utallige treningsmuligheter.

Trening er variasjon

Tretti minutter. Det er så lenge Helsedirektoratet anbefaler voksne mennesker være aktive hver dag. Likevel sliter mange med å finne nettopp det: De verdifulle, ledige minuttene. Men å være aktiv er mer enn å svette i et treningsstudio. Alle typer mosjon og bevegelser teller.

– Mange tenker at trening kun handler om blodsmak i munnen og melkesyre. Da blir det sjeldent regelmessig og lystbetont. Trening handler om variasjon, og det er ikke alltid nødvendig å presse seg selv til det maksimale, fastslår Helene Høimyr. Hun har mastergrad i molekylærbiologi og fysiologi med skjelettmuskler som spesialitet, og jobber i tillegg som personlig trener, kostveileder og gym- og naturfagslærer.

– I dag trenger folk inspirasjon til enkel og effektiv trening, som de orker å gjennomføre i en travel hverdag, forklarer hun.

I ukedagene skal det ikke mer til enn å ta trappen i stedet for heisen, og å gå eller sykle til jobben. Skinner solen på vei hjem? Da kan du legge turen gjennom parken, selv om det er en omvei. For å få litt ekstra mosjon, kan du også velge dagligvarebutikken som ikke ligger nærmest hjemmet ditt. Putt varene i en rygg- sekk, så fungerer de som ekstra vekt på vei hjem!

– Selv går jeg mye tur med hunden, og da har jeg alltid med tre- ningsstrikker og gjør noen strikkøvelser underveis, sier Høimyr. – Og bilen? Den bruker jeg kun til de aller lengste turene. 

Vær aktiv

Det er kort mellom treningssentre i Oslo. Likevel er det ikke nødvendig å inngå dyre medlemskap når du ønsker en tre- ningsøkt. Benker, trapper og trær er gode treningsapparater. Byens mange parker, blant annet Iladalen Park, er populære for yoga, tai chi, ballspill og slackline. På St. Hanshaugen finner du en hel utendørs treningspark. Svømming gjør du i fjorden, de mange vannene i marka eller byens svømmehaller. Om vinteren er skiløypene bare en busstur eller t-banetur unna.

Høimyr oppforder folk til å slutte å sammenligne seg med ven- ner og bekjentes prestasjoner, men heller å konkurrere med seg selv og være fornøyd med kanskje få til en eller to økter i uken i starten.

– Ikke fokuser på alt som hindrer deg i å være aktiv, men se mu- lighetene og verdien av enkel trening, råder hun.

 

PUBLISERT 12. september 2019 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Trening ved Darres gate

Nærområdet har en rekke muligheter for organisert trening inne som ute, og innen de fleste sjangre! I kartet ser du noen av de mange alternativene du kan benytte deg av.