fbpx

Fredensborg Bolig-prosjekter kandidater til gjev arkitekturpris

Nylig ble kandidatene til den prestisjetunge Oslo bys arkitekturpris offentliggjort, og Fredensborg Bolig har to prosjekter i kategorien for «Årets boligprosjekt».

Med Oslo bys arkitekturpris vil kommunen hedre «ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og byens utvikling». Årets utdeling er den 20. i rekken og Fredensborg Bolig er representert med to kandidater i kategorien «Årets Boligprosjekt».

«Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse for oss og motiverende for vårt fremtidige arbeid. Oslo bys arkitekturpris henger høyt og det er veldig gøy å å ha to kandidater, både «Waldemars Tårn» i bydel Grünerløkka og «F24 Fredensborg» i bydel St. Hanshaugen,» sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Det er Rådet for byarkitektur som i samarbeid med byutviklingsutvalget i Bystyret som etter befaring nominerer verdige kandidater på bakgrunn av kvalitet på konseptet og gjennomføring av prosjektet.

Kvalitet i alle ledd

I fjor var det Deichmann i Bjørvika som stakk av med den aller gjeveste prisen – et bygg som senere ble kåret til verdens beste bibliotek.

«Vi er i storfint selskap og Munchmuseet og Nasjonalmuseet er blant kandidatene i kategorien for årets kulturbygg. Vi har litt andre budsjetter og formål, men dette viser at vi har lykkes godt i arbeidet med å skape spennende arkitektur i et inkluderende bomiljø,» sier Svenkerud.

Selv om prosjektene har ganske forskjellig utforming, handler begge til syvende og sist om det samme; å skape best mulig boliger.

«Arkitektur dreier om mye mer enn byggets estetiske fremtoning, og inkluderer samspillet med nærmiljøet, gjennomtenkte brukerløsninger, komfort og bærekraft. Kort sagt om kvalitet i alle ledd. Dette er jeg glad for at juryen har sett og anerkjent ved våre prosjekter,» sier han videre.

Om Waldemars Tårn

Med sin svært sentrale plassering mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka Fredeborg Bolig utviklet et helt kvartal. Det nye tårnbygget – Waldemars Tårn, rommer 35 leiligheter med sprek arkitektur, gjennomtenkte løsninger og gode kvaliteter.

Waldemars Tårn er et høyreist bygg over hele 10 etasjer bestående leiligheter fra 2. til 10. etasje med dagligvare i 1. etasje mot Darres gate. Det blir et hyggelig og pent beplantet gårdsrom en etasje over gateplan, skjermet for storbyens yrende liv, en liten oase hvor beboerne kan trekke seg tilbake.

Om F24 Fredensborg

Puls og hvilepuls midt i byen. Midt i Oslo Sentrum, men allikevel fullstendig tilbaketrukket. F24 Fredensborg byr på 48 leiligheter i rolige omgivelser, men med alle storbyens muligheter rett utenfor døren. F24 Fredensborg ligger som en beskyttet perle, midt mellom Grünerløkka og Sentrum.

Prosjektet ligger skjermet av bebyggelse både mot Thor Olsens Gate og Fredensborgveien. F24 Fredensborg kjennetegnes blant annet gjennom utstrakt bruk av treverk i kombinasjon med tegl. Alle leiligheten får dermed fine uterom mot en privat bakhage.

Om Oslo bys arkitekturpris

Med Oslo bys arkitekturpris vil kommunen hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og byens utvikling. Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og å vise frem den nyeste og beste Oslo-arkitekturen.

PUBLISERT 18. mars 2022 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Puls og hvilepuls

Puls og hvilepuls midt i byen. Midt i Oslo Sentrum, men allikevel fullstendig tilbaketrukket. 48 leiligheter i rolige omgivelser men med alle storbyens muligheter rett utenfor døren.