fbpx

IDYLLISKE AKERSELV

Akerselva har vært til glede og nytte for Osloborgere i hundrevis av år. Først som kraftkilde til industrien, nå som et populært rekreasjonsområde for store og små. På din vandring langs Akerselva kan du oppleve mange sjarmerende serveringssteder og «vannhull». Hva med å starte turen med et bad i Frysjadammen og en kaffe på kafeen ved teknisk museum før du vandrer nedover til Nydalen og tar et glass hjemmebrygget øl og en matbit på Nydalen bryggeri og spiseri eller en suppesk ål på Whatsoup i Torgbygget. På turen videre kan anbefales en liten stopp på det rustikke og hyggelige Astral på Lilleborg for et glass og en liten matbit i baren. På veien videre, kan man ta en stopp på Myrens kjøkken for en liten tapassnack eller hva med et glass i solen på den hyggelige uteserveringen på Grisen. På din vandring nedover passerer du også Fyrhuset, Cuba og Vulkan med over 30 spennende serveringssteder. Ved Beierbrua ligger Cafe Månefisken idyllisk til helt inntil elven, i det gamle farveriet til Hjula veveri. Spaserer du litt til kommer du til «Løkka» med dets yrende liv og et vell av restauranter og Cafeer. Bare et lite stenkast opp fra elven, finner du Delikatessen, Le Benjamin, Kamai, Territoriet, Trattoria Populare, Südøst og utallige andre spennende steder. Klarer du å løsrive deg fra «Løkkas» sjarm og yrende liv, ender du omsider ved Akerselvas utløp og Operaen med restaurant Argent og Sanguine. Beveger man seg litt videre langs sjøen på vestsiden, kan man oppleve yrende liv på Salt eller Vippa over en kald øl. Velger man heller å bevege seg østover langs sjøen, kan Sørenga tilby en rekke spennende serveringssteder som har sol, man kan også avslutte turen slik man startet den…med et bad. Sørenga har et fantastisk badeanlegg som ligger badet i sol langt ut i de sene kveldstimer.

FAKKEL VANDRING

I september hvert år finner en helt spesiell begivenhet sted langs Akerselva. Torsdagen nærmest høstjevndøgn arrangeres “Elvelangs i fakkellys”. Da skrus belysningen av og 4000 fakler tennes langs stien. I løpet av vandringen nedover elven kan du oppleve levende musikk, lyskunst, teater, dans og kunstinstallasjoner. Du kan starte vandringen så langt nord du vil, og gå hjem til Sofienberggata

PUBLISERT 12. september 2019 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Er du glad i å løpe?

Fra Sofienberggata er en løpetur langs Akerelva perfekt. Her kan du løpe helt opp til Maridalsvannet og tilbake igjen til leiligheten din i S35.