fbpx

På naboeiendommen er det planer om både matbutikk, treningssenter, en kafé og et rikt kulturliv. De som flytter inn i de nye leilighetene på Kværnerhøyden får ikke bare Alnaelva og urskogen i Svartdalsparken som nærmeste naboer. Ned mot elva er de verneverdige lokalene til gamle Nygaard fabrikker snart ferdig oppusset.

 

Restaurering

– Vi har brukt lang tid på å restaurere bygningen i godt samarbeid med Byantikvaren, forteller Alexander Gundersen hos Clarence Jensen Eiendom AS. – Nå kan vi slå fast at dette blir et helt unikt sted. Den gamle fabrikken rommer hele 650 kvadratmeter, har store vindusflater og får enkel tilgang fra både Arnljot Gellines vei og fra den populære gangstien langs Alnaelva. Her inviterer vi inn leietakere som vil drive med restaurant, kafé, teater, kunst, foto, utstillinger og annen form for kultur. Vi mener det er viktig å åpne opp slike historiske bygg for folk flest – slik at alle får gleden av å kunne bruke det. Jeg håper og tror at dette vil gi et løft til hele området.

Helt nytt nabolag

Clarence Jensen Eiendom AS eier i tillegg et tidligere industribygg på baksiden av Kværnerhøyden. Dette pusses opp i sin helhet og vil inkludere både leiligheter og næringslokaler. – Vi er allerede i dialog med ulike aktører innen dagligvarer, forteller Gundersen. – Planen er å åpne en søndagsåpen matbutikk til glede for hele nabolaget. I tillegg har vi skrevet en intensjonsavtale med et treningssenter. Bygget egner seg også for kafédrift og andre servicebedrifter, så vi regner med at det vil komme flere gode tilbud for beboerne på Kværnerhøyden i årene framover. Kort fortalt ønsker vi å skape et levende bomiljø i tett samarbeid med både Fredensborg Bolig og andre gode naboer her oppe.

 

Like ved Kværnerhøyden er Clarence Jensen Eiendom AS snart ferdig med oppussingen av to unike bygg: gamle Nygaard fabrikker (650 kvm) og et tidligere industrilokale (2250 kvm)

Clarence Jensen Eiendom AS planlegger både søndagsåpen dagligvareforretning, treningssenter, leiligheter, restaurant, kafé, teater, kunst og annen form for kulturdrift i disse nyoppussede lokalene

 

 

PUBLISERT 26. mai 2020 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Kværnerhøyden

Turen langs elveleiet er fredelig. Den er en annerledes og mer skjermet opplevelse enn turen langs den mer anerkjente Akerselva. Høye løvtrær danner et grønt tak over stien. Ved et juv går stien på pilarer og man kommer tett på elven. En hengebro med forankring i bergveggen gir deg en luftig ferd over elven ved Nygårdsfossen - og rett ovenfor ligger Kværnerhøyden.