fbpx

Nylig fortalte VG (Dine Penger) historien om Hisham Murad (35) som er blitt boligeier gjennom Fredensborg Bolig sin Leie til eie-ordning. 

Hisham var blant våre første Leie til eie-kunder og ble tildelt Leie til eie på Bankveien 10 i Asker sentrum. I desember 2020 flyttet han inn i sin nye bolig. Etter å ha leid boligen i overkant av ett år fikk han finansieringsbevis til kjøp av boligen. Bankens krav til egenkapital ble oppfylt i en kombinasjon av egen sparing og verdistigning på boligen. 

 

I VGs artikkel artikkelen kan man lese om Murad sin historie og at “han kom til Norge som flyktning fra Syria i 2014. Det tok flere år før han lærte seg norsk, fikk godkjent økonomiutdanningen sin og til slutt kom seg inn på arbeidsmarkedet. Nå jobber han som økonomikonsulent i Oslo».

Her forteller også Murad at «han tror det ville tatt ytterligere fire år å spare nok penger til å ha råd til å kjøpe en tilsvarende leilighet i det ordinære markedet». Erfaringen hittil viser at Murad sin vei inn på boligmarkedet er representativ for Fredensborg Bolig sine Leie til eie-kunder.

 

Per dags dato er gjennomsnittlig leieperiode cirka ett år før utkjøp av boligen. Erfaringstall  fra søkerdata viser at kundene i snitt kun har oppspart 3 % av boligens kjøpesum som egenkapital når de søker Leie til eie. Likevel er de fleste boligeiere 3 år år senere. Da har bankens krav til egenkapital er blitt oppfylt i en kombinasjon av verdistigning på boligen i bygge- og leieperioden, samt egen sparing. 

 

Leie til eie-ordningen utgjør cirka 10 % av det totale boligsalget til Fredensborg Bolig. Fremover vil vi tildele Leie til eie på en andel av boligene i de fleste av våre boligprosjekt. 

 

Kilde: https://www.vg.no/dinepenger/eiendom/i/V9w3er/hisham-manglet-egenkapital-men-ble-boligeier-slik-gjorde-han-det

PUBLISERT 7. juli 2022 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Bankveien 10 - i hjertet av Asker sentrum

Midt i hjertet av Asker sentrum ligger Bankveien 10 - Eiendommen har gjennomgått en total transformasjon og fremstår nå som toppmoderne, med gjennomtenkte løsninger og gode kvaliteter.