fbpx

Kulturarrangementer året rundt

– Det er her vi pleier å spise lunsj når vi skal kose oss litt på dagtid, sier Carina.

Hun har med seg mannen sin Oliver og datteren Aleksandra på ti måneder, og holder på å slå seg ned ved et bord på Veiviseren, en kafé på Lørenskog Hus.

  Jeg har vært her mye med barselgruppa, for her kan ungene krabbe litt rundt på gulvet uten at det gjør noe. Jeg har en seksåring også, så vi prøver å benytte oss av aktivitetene som arrangeres her på Lørenskog Hus. Vi er mye på biblioteket, og i den nye aktivitetsparken som har kommet utenfor her, sier Carina.

Storstue

– Lørenskog Hus er så mye, sier Mari Rem Groeng, markedsfører for Lørenskog Hus.

– Det er bygget for å være kommunens storstue og rommer kulturaktiviteter og kommunale tjenester, slik som helsestasjon, frivillighetssentral og vaksinekontor – og skal være et tilbud til hele befolkningen. Vi åpnet i 2011, så nå har vi snart 10-årsjubileum.

Kaféen Veiviseren, som ligger i første etasje i Lørenskog Hus, er siste tilskudd og åpnet dørene våren 2019.

– Kaféen har et stort hjerte og brukes flittig av folk i alle aldre. Den har en egen bokhylle for bytting av bøker, hver onsdag finner vi frem litt babyleker og arrangerer barseltreff og det holdes ofte foredrag, quiz og konserter i her. Ryktene sier at vi nå har rundet 10 000 solgte vafler, sier Groeng.

Kulturarrangementer året rundt

Lørenskog Hus rommer blant annet et av landets mest moderne bibliotek, som har hyppige høytlesningsstunder for barn og unge. Huset har også flere kultursaler, der det arrangeres konserter med flere av landets kjente artister og settes opp teaterforestillinger.

  Vi har langt over 100 arrangementer i løpet av året, så det skjer noe nesten hver dag. Vi har en egen musikalsatsning i Lørenskog kommune og setter opp en del egne forestillinger her, forteller Groeng.

Lørenskog Hus er et kommunalt kulturhus på 15.000 kvadratmeter fordelt over åtte etasjer. Huset er tegnet av Jon Flatebø fra arkitektbyrået L2 og åpnet 30. april 2011.  Huset rommer en rekke kulturaktiviteter og har en egen satsning for de yngste som bærer navnet «Mylder». Lørenskog Hus ligger på Festplassen – kun 1,7 km og en hyggelig rusletur fra boligprosjektet Lørenskog Hageby.

PUBLISERT 18. mai 2020 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Lørenskog Hageby