fbpx

Fredensborg Bolig sitt kommende prosjekt, Kværnerhøyden, har fått nye spennende naboer som vil tilføre mye positivt til nærmiljøet!

På Kværnerhøyden, like bak Fredensborg Boligs nye boligbygg ligger to gamle industribygg. Et eldre teglsteinsbygg ved elva og turstien, og et nyere bygg like bak. Det er 3.000 kvadratmeter som er i ferd med å bli totalrenovert og innredet for å bli det nye hjertet i lokalmiljøet øverst i Svartdalen. Arbeidskollektivet Kroloftet har nå flyttet inn i det meste av arealet i de to husene. De kommer til å fylle husene med liv, arbeid, kultur og tilbud for lokalmiljøet.

Kulturprodusenter

Mange av leietakerne får sine atelierer, verksteder og kontorer i det bygget som tidligere huset mc-klubben Bandidos. Nå har forskere og sosiologer, dukkemakere, musikere, kunstnere, klesdesignere, keramikere og møbelsnekkere flyttet inn i lokalene øverst i Svartdalsparken. Kroloftet tilbyr nemlig plasser i co-working-areal hvor man kan leie fast eller deltidsplass i et kreativt miljø. En av ideene deres er å anlegge en 400 kvadratmeter stor hage med badestamp på taket av det hvite bygget.

– Dette blir meget spennende. I våre lokaler får Kroloftet videreutviklet konseptet fra Frysja og kan virkelig slå ut i full blomst, sier Alexander Gundersen hos Clarence Jensen Eiendom AS, som har samarbeidet med Byantikvaren for å pusse opp både det verneverdige bygget ved fossen, og fabrikklokalene like bak.

 

Trekkplaster

I det gamle teglsteinsbygget skal det bli galleri-, event- og konsertlokale i tillegg til servering. Foreløpig er ikke alle ideene klare til å presenteres, men det blir et kulturhus åpent for turgåere, kulturinteresserte og naboer.

–Kroloftet leverer et tilbud for beboere som ikke alle nærmiljøer kan skilte med. Vi tror det blir et trekkplaster for hele bydelen. Kroloftet vil være med å gi Svartdalsparken og Oslos eneste urskog mer oppmerksomhet, noe den fortjener. Det er virkelig et unikt sted, sier Gundersen.

PUBLISERT 10. september 2020 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Kværnerhøyden

Tett på skogen. Langs elva. På et høydedrag over Gamlebyen. Der finner du Kværnerhøyden - en ny etasje i miljøhovedstaden Oslo. Kværnerhøyden består av 71 leiligheter fordelt på to større bygninger og et townhouse.