fbpx

Tollefsen har solgt Oslo-leiligheter for 130 millioner

Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen girer opp boligbyggingen og nylig gikk salgsstarten for Fredensborgveien 24 i Oslo sentrum. Nylig gikk salgsstarten for Fredensborgveien 24 i Oslo sentrum, hvor 19 av 48 leiligheter allerede er solgt. Prislappen er på mellom 3,1 til 11,6 millioner kroner.

Veldig populært

– Vi er positivt overrasket over at vi har solgt såpass mange leiligheter til tross for at det er mye å velge mellom i nyboligmarkedet, sier Jørn Are Skjelvan, leder for DNB Eiendom Nybygg, ifølge Finansavisen.

Navnet gir mer enn et hint om hvem som er investoren står bak prosjektet, det er Ivar Tollefsen, som gjennom sitt selskap Fredensborg eier mer enn 30.000 utleieleiligheter i Norge, Sverige og Danmark.

Med på laget har han fått Tollef Svenkerud, som er leder for Fredensborg Bolig. De eier selskapet Fredensborg Bolig fifty-fifty, skriver avisen.

– Vi har solgt 19 av de 48 leilighetene. 15 gikk på salgsstarten og så tikker og går det nå, sier Svenkerud, til Finansavisen.

Dermed er det solgt leiligheter for rett under 130 millioner kroner, av en samlet salgsverdi på prosjektet på 324 millioner.

Kvadratmeterpris på 142.000

I snitt ligger kvadratmeterprisen i prosjektet på rett over 103.000 kroner, men den dyreste toppleiligheten, som er solgt, har en kvadratmeterpris på 142.000 kroner, skriver avisen.

– Vi ser at både de dyreste og de rimeligste leilighetene gikk først. Hovedparten av kjøperne i dette prosjektet er godt voksne, som ønsker leilighetene med best beliggenhet, forteller Skjelvan.

Prosjektet er tegnet av arkitekten Viktor Johansen fra AART Architects.

Prosjektet eies i sin helhet av Tollefsen, men det gjennomføres i regi av Fredensborg Bolig, opplyser Svenkerud.

Artikkel av: John Inge Seljehaug 14. juli 2018 – 14.30 (Finansavisen.no)

PUBLISERT 14. juli 2018 / SKREVET AV Henning Strand-Gjesdal