fbpx

Mitt Jessheim / Romerikes Blad fortalte nylig om historien om Aleksander og Arja som har flyttet inn i sin nye bolig i Kløvertunet på Vestbyen Jessheim. 

– Det så litt mørkt ut for vår del å komme inn på boligmarkedet. Men så dukket dette opp forteller Aleksander Kolstad (32). Sammen med kona Arja, to små barn og en hund flytter de inn i et helt nytt boligkonsept i Vestbyen på Jessheim. 

Kløvertunet i Vestbyen har utbygger Fredensborg Bolig inngått leie til eie med 23 kunder. Aleksander og Arja er to av dem. De har flyttet fra en leid leilighet på Frogner i Lillestrøm kommune og inn i den nye leiligheten sin torsdag. Paret har spart godt med egenkapital i byggeperioden og ble boligeiere allerede før innflytting. 

Det er ikke lett på boligmarkedet om dagen

– Det er ikke lett på boligmarkedet om dagen. Vi har leid på Frogner, men trengte større plass med to små barn. Og uansett hvor mye vi har spart de siste årene, jo dyrere er boligene blitt. Vi har tidligere søkt om husbanklån, men det fikk vi ikke innvilget. Men nå er vi heldige som har funnet dette her på Jessheim, forteller Aleksander.

Paret meldte interesse til Fredensborg Bolig for ett år siden, og med konseptet leie til eie så klarte endelig familien å komme inn på boligmarkedet.

– Vi går inn på en kontrakt med en pris, så har vi tre år på å bo her. Klarer man ikke å få kjøpt innen da, så mister man leiligheten. Det setter et press på oss som leier, men hjelper oss med å være fokusert på å spare, sier Aleksander.

Har gitt oss trygghet

Ekteparet synes ordningen og avtalen med Fredensborg Bolig har vært ryddig. Aleksander mener de er blitt godt fulgt opp, og at de er blitt behandlet som om boligen har vært deres gjennom hele prosessen.

– I tillegg har vi hele tiden fått oppdatering på hvor mye leiligheten har gått opp under byggeprosessen, noe som har gitt oss trygghet.

Leiligheten familien flytter inn i er en fireroms på 93 kvadratmeter.

– Den er så fin. En lys og trivelig leilighet. Vi gleder oss til å vise den til barna våre, sier kona Arja. 

Samlet verdi på leie til eie-leilighetene er på i overkant av 100 millioner kroner

Stian Eide Myhre, leder for forretningsutvikling og bærekraft i Fredensborg Bolig er glad for at paret fra Frogner har kommet seg inn på et av de nye boligkjøpsmodellene som er blitt introdusert de siste årene.

– Vi var den første boligutbyggeren som lanserte dette tilbake i 2019 i Osloområdet. Her på Jessheim lanserte vi ordningen på Kløvertunet våren 2020, så dette er et av de første prosjektene med leie- til eie i østlandsområdet, forklarer Myhre.

Av de 120 leilighetene i Vestbyen leies 44 ut til andre formål. 76 leiligheter selges, hvor 23 av disse er leie til eie-leiligheter.

– Samlet verdi på leie til eie-leilighetene er på i overkant av 100 millioner kroner. Det utgjør 30 prosent av boligene som er solgt på Kløvertunet, sier han.

Utbygger har i perioden samarbeidet med Nordea som har vurdert hver enkelt søker, og alle må ha finansieringsbevis for å få kjøpt.

 De som går inn på leie til eie får også tilbud om oppfølging av Nordea med råd om spareplan, så vi hjelper til så godt vi kan, sier Eide Myhre før han fortsetter:

– Dette er en unik mulighet til å bli boligeier, men gir ingen garanti for det. Hvis for eksempel boligprisene faller, så er fordelen med ordningen at kunden kan la være å kjøpe boligen etter tre år. De får glede av en eventuell verdistigning, men har ikke risikoen for eventuell verdifall på leiligheten.

 

Kilde: www.mittjessheim.no/uvanlig-konsept-ble-redningen-for-paret-det-siste-aret-har-ikke-vart-noe-luksusliv/s/5-111-185776

PUBLISERT 4. oktober 2022 / SKREVET AV Fredensborg Bolig