fbpx

Oslos uteliv blomster, og hos musikkpuben Krøsset inviteres du til rock, quiz, konserter og øl.

Krøsset ligger i «krøsset» mellom Freensborgveien og Maridalsveien og åpnet dørene august 2016. Her er hovedfokuset på rock, hardrock og metal, med innslag av blues.
– Vi har en tydelig profil slik at folk skal vite hva de går til, forklarer bookingansvarlig Eivind Fadnes.

Fredager og lørdager arrangeres det konserter, men i blant inviteres også ulike DJ-er til å snurre kjente og ukjente plater over anlegget.
– Da danser folk vettet av seg på dansegulvet. Stemningen er rett og slett kanonbra! lover Fadnes. Han sitter ved et av musikkpubens mange mørke trebord og smiler fornøyd. På veggen i bakgrunnen henger innrammede konsertplakater lagd av en lokal kunstner. «Sorry kids, no energy drinks» står skrevet på bartavlen, som ellers lister opp tilgjengelige øltyper.

Det er mye historikk i veggene her, sier Fadnes og kikker seg rundt.
Han tenker ikke bare på at lokalet tidligere huset Christiania Bryggeri, som ble etablert så tidlig som i 1855 og senere ble Norges største leverandør av malt. Eller at det var akkurat her brødrene Ringnes først lærte å brygge øl.
– Klientellet til The Crossroad Club hadde mange minner og et sterkt eierskap til dette stedet. At de kom tilbake da Krøsset åpnet, betyr at vi har klart å videreføre den riktige stemningen, mener Fadnes.
– Det er mange som ser på dette lokalet som «sitt» sted, og det tar vi på alvor. Mye har skjedd i området rundt Fredensborg, Vulkan og Grünerløkka de siste årene, også på utelivsfronten.
– Det er flere folk her og det arrangeres flere events enn før. Folk flytter seg gjerne rundt i løpet av kvelden, fordi det har dukket opp så mange spennende steder med særpreg. Gjestene våre kan for eksempel ha vært på Mathallen eller innom Blå før de kommer hit. Jeg synes det er kjempekult, og ser overhodet ikke på det som konkurranse.

Nye, kreative utelivskonsepter dukker stadig opp i Oslo. Nå kan du blant annet spille bordtennis, minigolf, petanque og shuffleboard mens du nyter en kald øl eller et glass vin med venner.
Eivind Fadnes, som selv opprinnelig kommer fra Molde, lyser opp når han snakker om hovedstadens uteliv:
– Oslo er fantastisk til å skape arenaer som innbyr til en sosial livsstil! Det er mange gründere i utelivsbransjen nå og jeg blir stadig imponert over hvor kreative de er, sier han entusiastisk.
– Og se hva gjengen bak Kulturhuset og Parkteateret har klart å skape! De inspirerer meg til å stå på for å skape et like spennende og variert innhold hos Krøsset. Så det er bare å glede seg!

Krøsset skal være den type bar hvor du kan komme alene og bli kjent med hyggelig folk. Her diskuteres rock og politikk ved baren, og gjestene beskrives som «en stor kompisgjeng».
– De kjennetegnes av å være i trettiårene og glade i rock. Hit kommer både naboer fra lokalmiljøet og folk fra Drammen og Lillestrøm som liker musikken vi spiller, sier Fadnes og legger til at privatpersoner og bedrifter kan leie lokalet til egne arrangementer.

Musikkpuben og konsertvenuen holder åpnet fra onsdag til søndag, og de ansatte bekrefter at de jobber hardt for å utvikle stedet videre. Målet er at det alltid skal skje noe attraktivt, det skal alltid være en grunn for folk til å ta turen hit.
– Krøsset ønsker å være et lavterskeltilbud for alle som bor i nærområdet, de skal vite at de kan stikke innom og ta en kaffe eller pils når som helst i åpningstiden. Vi vil skape en innbydende og hyggelig atmosfære, forklarer Fadnes.

Annen hver onsdag arrangeres quiz, og hver søndag inviterer en gjeng ildsjeler til filmkveld.
– I går kjøpte vi til og med en popcornmaskin som vil tas i bruk fremover, smiler han.

PUBLISERT 11. juli 2018 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Mer musikk?

Musikkopplevelsene fortsetter i gåavstand fra leiligheten din i Fredensborgveien 24!