fbpx

Kværnerbyen er i ferd med å bli en urban, liten bydel. Sett deg på kafé og nyt stemningen.

Bak den gamle Kværnerhallen, det store gamle industribygget som er gjort om til kontorer, ligger Kværnerbyen – skjermet fra byen og trafikkmaskinen.

I hovedgata med de karakteristiske røde «lyktestolpe-trærne», like ved den morsomme «turbin-fontena», ligger den koselige lokalkafeen Piece of Cake. –I dag har vi både suksessterte og napoleonskake, sier Ida Mari Pedersen smilende bak disken.

 

Kakekjede med pizza

Da tradisjonsrike Nordstrands Conditori ble lagt ned og gjort om til kjede, ble kafeen døpt om. Og nå har de søsterkafeer både på Ski, Lambertseter, Ås, Vinterbro og Oppsal. Kaker og boller bakes i eget bakeri på Ski, noe som gjør at du kan bestille hele kaker til festlige anledninger.

 

Men det er ikke bare kakestykker og konditorvarer på menyen her. Piece of Cake har også en stor pizzameny og skjenkebevilling for øl og vin. – Vi merker at det blir flere og flere beboere her i området. Det kommer noen besøkende på tur, men stort sett har vi stamkunder som bor eller jobber her i området, sier Pedersen.

 

– Noen kommer på morgenen for å få seg en kaffe på vei til jobb, andre er folk som jobber i kontorbyggene her og tar et lunsjmøte, mens atter andre tar seg et glass på kvelden, sier hun.

 

Elveutsikt

Utenfor vinduene renner vannspeilet som skal illustrere stedet der Alnaelven tidligere rant forbi. Innerst i kvadraturen ligger Kværnerdammen, der man arrangerer St. Hansfeiring og der små barn kan kjøle seg ned på sommerstid. Noen av dem lengter kanskje til Piece of Cake for å få en tyggegummikule fra automaten innenfor døra, eller en is fra isdisken. De fleste kan nok være enige i slagordet som står skrevet på døra inne i lokalet: «Life is short, eat dessert!»

 

Fakta

Like ved Kværnerhøyden finner du Kværnerbyen – et relativt nytt boligområde kun fem minutter fra Oslo sentrum. Her finner du et levende nabolag med nye boliger,kontorer, barnehager, butikker og et kulturliv.

I Kværnerbyen finner du alt fra gode lekeplasser, skøytebane om vinteren, frisør, apotek, treningssenter og dagligvarer.

Det er svært enkelt å rusle fra Kværnerhøyden ned til Kværnerbyen. Herfra er det gode bussforbindelser som tar deg til Operaen og Oslo S på fem minutter. Bussene går med få minutters mellomrom. Hvis du kjører bil, er det svært enkelt å ta seg ut på E6. Elveutsikt Utenfor vinduene renner vannspeilet som skal illustrere stedet der Alnaelven tidligere rant forbi. Innerst i kvadraturen ligger Kværnerdammen, der man arrangerer St. Hansfeiring og der små barn kan kjøle seg ned på sommerstid. Noen av dem lengter kanskje til Piece of Cake for å få en tyggegummikule fra automaten innenfor døra, eller en is fra isdisken. De fleste kan nok være enige i slagordet som står skrevet på døra inne i lokalet: «Life is short, eat dessert!»

PUBLISERT 26. mai 2020 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Kværnerhøyden

Turen langs elveleiet er fredelig. Den er en annerledes og mer skjermet opplevelse enn turen langs den mer anerkjente Akerselva. Høye løvtrær danner et grønt tak over stien. Ved et juv går stien på pilarer og man kommer tett på elven. En hengebro med forankring i bergveggen gir deg en luftig ferd over elven ved Nygårdsfossen - og rett ovenfor ligger Kværnerhøyden.