fbpx

Ivar Tollefsen er Skandinavias største boligutleier med rundt 35.000 enheter for utleie i Norge, Sverige og Danmark. Fredensborg konsernet sitter på eiendom for over 60 milliarder kroner. Tollef Svenkerud forlot i fjor høst de øvrige partnerne i Neptune Properties, selskapet han var med å starte for ti år siden. Nå har Ivar og Tollef slått sammen kapital og krefter og startet Fredensborg Bolig AS. Med en halvpart hver i det nye selskapet, har de ambisjoner om å prege bransjen og bli en av landets største boligutviklere.

– I tillegg til de rundt 2500 leilighetene Fredensborg kan utvikle på eksisterende eiendommer, tror vi tidspunktet for å kjøpe nye prosjekter kan være fornuftig nå, sier Svenkerud.

Eier en halvpart hver
Han skal eie rundt halvparten av selskapet der de to går inn med opp mot en halv milliard kroner i kapital.
Nick Tollefsen begynte å jobbe sammen med faren for snart tre år siden og får eieransvar for all boligutvikling og norske investeringer i Fredensborg konsernet.
– De tre Tollef-er, konstater Ivar Tollefsen, ettersom både han og sønnen gikk under kallenavnet «Tollef» på barne- og ungdomsskolen.
– Deres arbeidsglede og kapasitet motiverer og engasjerer, og når bekjentskapet i tillegg har utviklet seg til vennskap, ja da var det lett å bestemme at vi skulle gjøre noe sammen, sier Svenkerud.

Vil utfordre de store
Ifølge Svenkerud vil selskapet i første rekke konsentrere seg om prosjekter med 50 leiligheter eller mer, og på sikt også se etter muligheter i de største norske byene.
– Med en ambisjon om at Fredensborg Bolig over tid skal bli en av Norges ledende boligutviklere, både på kvalitet og etter hvert også på volum, er det naturlig for oss å ha et landsdekkende fokus når det gjelder kjøp og utvikling av nye prosjekter, sier Tollefsen.
Ifølge eiendomsinvestoren har Fredensborg finansiell kraft til å løfte mange og store prosjekter i årene fremover. Konsernet har også i Sverige planlagt rundt 3500 boliger de nærmeste årene.
Tollefsen er ikke alvorlig bekymret for prisskiftet i boligmarkedet som også har ført til en kraftig oppbremsing i salget av nye boliger.
– Selv om befolkningsutviklingen i Oslo avtar, vil det alltid være et behov for å bytte ut det dårlige med ny design og mer energivennlige bygg, sier Tollefsen.

Kan ikke digitalisere vekk boligen
Han mener markedet for boligutviklere vil være bra på lang sikt.
– Alle mennesker må ha et sted å bo. Det er ikke mulig å oppbevare mennesker i noe annet enn en bolig. Selvkjørende biler er rett rundt hjørnet og hele nasjonalbiblioteket kan forsvinne i en app eller ipad, men akkurat det å bo, klarer jeg ikke se for meg at vi kan digitalisere bort, sier Tollefsen.
Han mener markedet har hatt godt av en pust i bakken.
– Den nedgangen vi har hatt nå, var en viktig påminnelse for alle om at karusellen ikke bare går fortere og fortere, sier Tollefsen.
Han synes ikke prisfallet på nær ti prosent i enkelte områder, er spesielt mye.
– Det ville ikke forbause meg om det faller ti prosent til, men det vil heller ikke forbause meg om det snur og vi plutselig får en prisoppgang i Oslo.
Han viser til at norsk økonomi har klart seg godt gjennom et par år med lav oljepris. Med økende oljepriser og gryende investeringer i oljerelatert virksomhet, mener han grunnen for optimisme er lagt.
– Jeg tror Norge som land og Oslo som by kommer til å klare seg veldig godt økonomisk i mange år fremover, sier Tollefsen.

PUBLISERT 23. februar 2018 / SKREVET AV Fredensborg Bolig