fbpx

Interiøret i ærverdige Villa Ullvin er utformet av de anerkjente interiørarkitektene Paulsen & Nilsen.

Paulsen & Nilsen ble etablert i 2009 av interiørarkitektene Mariann Paulsen og Kristine Nilsen – som i dag har et team bestående av 12 dedikerte og lidenskapelige designere med lokal og internasjonal erfaring ved sin side. Ved å jobbe tett med et omfattende lokalt og internasjonalt nettverk av leverandører og håndverkere, kan Paulsen & Nilsen tilby dynamiske, særegne interiører som tåler tidens tann. Porteføljen deres består blant annet av eksklusive privatboliger, boutiquehoteller og kjente restauranter.

Interiørarkitekt Mariann Paulsen forteller at hun husker den første befaringen i Villa Ullvin svært godt – og at hun tenkte at «dette blir noe helt utenom det vanlige».

– Dette er jo en helt unik bygning, sier hun.

– Villa Ullvin ble bygget i 1919 – for i sin tid å være en vertikaldelt tomannsbolig for overlegene på Ullevål sykehus. Bygget ble oppført etter tegninger av den kjente arkitekten Victor Nordan (1862-1933). Standarden var meget høy – med blant annet vannbåren sentralvarmeanlegg, storartede trappeoppganger og integrert garasje for datidens automobiler i kjelleretasjen.

Villa Ullvin ble fredet i 2012 som gir noen føringer i Paulsen & Nilsens arbeid med det nye interiøret

–Vi må respektere bygget med alle sine fasetter, forteller Mariann.

– Selv om bygget skal få en gjennomgripende rehabilitering, er målet med oppgraderingen å ivareta byggets opprinnelige kvaliteter og å forsterke bygningens identitet og karakter. Det som kjennetegner Villa Ullvin-prosjektet, er at det fredede utgangspunktet er så oppsiktsvekkende vakkert. Her finner vi blant annet veldig store, rom med en veldig fin takhøyde. I tillegg har dette bygget noen fantastiske mønstre på flere av gulvene – både fiskeben, såkalte «hollandske squares» og engelsk, mønstrete parkett. De fleste av leilighetene er over to plan og blir virkelig store. Leilighetene i første etasje får en fantastisk kjeller hvor arkitekten har åpnet opp ut mot din egen, private hage slik at du slipper å gå ut av hovedinngangen og rundt hele bygget for å komme til ditt grønne område. I tillegg tilfører denne åpne løsningen mye dagslys til kjellerarealet, så du vil ikke tenke at du er i en kjeller i det hele tatt. Villa Ullvin har også to store trapperom og to fellesinnganger som tilfører noe helt unikt. Det å få gå gjennom et slikt trapperom hver dag blir kort fortalt magisk. Jeg vil påstå at det skaper en ekte, herskapelig følelse.

Paulsen og Nilsen
Villa Ullvin_kjøkken

– Er det andre ting dere ønsker å løfte opp i beskrivelsen av Villa Ullvin?

– Ja, vi må selvsagt snakke om de store vinduene, sier Mariann.

– Det er mye å spille på – rett og slett fordi det kommer så mye lys inn vinduene. Likevel føles boligene helt private. Du er midt i Norges største by, men det hele fremstår som svært tilbaketrukket og privat. Det er lang vei til nærmeste nabo. Så du får ikke følelsen av at noen ser inn stuevinduet ditt. Hagen og trærne utenfor skaper en grønn atmosfære – og du får disse unike lysbildene når sola skinner gjennom bladene.

Mariann presiserer at det er svært sjelden at nye boligprosjekter får en slik kvalitet og romfølelse som du får i Villa Ullvin. Hun nevner spesifikt baderommene på loftet – som blir svært eksklusive med romslige badekar, sandblåste trebjelker og skråtak opp mot himmelen.

– Selv om dette selvsagt er et prosjekt hvor ord som sjarm, arv, nostalgi og historie hører hjemme, får du også det enkle og praktiske ved å bo midt i byen, sier Mariann.

Hun mener de åtte nye leilighetene på mange måter skaper en følelse av å bo i en enebolig.

– Hvem tror dere vil trives her?

– Mennesker i alle ulike aldersgrupper, tenker vi. Men vi har kanskje ekstra stor tro på at familier kan få det veldig fint her ­– både familier med småbarn og familier med litt eldre barn. Alle de nye boligene vil være over to plan – og da er det lett å skape ulike soner i ulike livsfaser. Hvis du sammenlikner Villa Ullvin med for eksempel mange av boligene i Ullevål Hageby, vil jeg påstå at rommene her er enda mer sjenerøse. Her får du større soverom, større bad og større fellesarealer. Utendørs blir det flere sosiale fellesområder – blant annet en felles spiseplass med pergola og en egen bocciabane. Vi vet jo at det er mange om benet når det gjelder boliger i og rundt Ullevål Hageby, så vi tror Villa Ullvin kan bli svært populært. Her får man rett og slett en grønn oase på en sentral adresse i byen!

Noen interiørvalg

– Kjøkkenet leveres fra Nordiska Kök. Det er et skandinavisk kjøkken – jeg vil si det er en moderne versjon av det klassiske kjøkkenet. Vi har ikke fylt kjøkkenveggene med skap helt opp til taket – vi lar rommene puste ved å bare ha overskapene henge fritt. Litt av det samme gjelder baderommene. Vi har ikke flislagt disse helt opp til taket på alle vegger, men lar også disse rommene få puste. Det er skikkelig kvalitet på alt av dusj– og servantarmaturer – tyske Dornbracht er beskrevet inn i dette prosjektet Vi har valgt å jobbe med den klassiske arkitekturen – derfor spesifiserer vi produkter med klassisk preg til interiøret. Dette bygget har levd i over 100 år. Derfor ønsker vi at produktene vi henter inn nå skal vare i mange år fremover, de også.

Likevel mener Mariann at det vil bli enkelt for de som flytter inn i Villa Ullvin å forme sine egne leiligheter og skape sin egen karakter.

– Her kan alle komme inn med de møblene de vil – om de nå er klassiske eller hypermoderne. Det vakre med disse leilighetene er at de tåler hvilken som helst møblering. Det er god takhøyde – både i konkret og overført betydning. Her kan du rett og slett komme inn med din egen familiehistorie og skape et helt nytt hjem.

Villa Ullvin_baderom
Villa Ullvin_kjøkkendetaljer
Villa Ullvin - baderom med badekar
PUBLISERT 4. november 2021 / SKREVET AV Fredensborg Bolig