fbpx

Aftenposten har besøkt noen av våre første Leie til eie-kunder i Fredensborgveien 24 i Oslo. Her møtte de samboerparet Aina V. Jakobsen og Kim Alexander Engebakken og deres sønn Levi (3). 

I nyhetssaken kan man lese at Aina og Kim Alexander nesten hadde gitt opp å kjøpe leilighet i Oslo. Dette til tross for at de har faste jobber og tjener bra. Noe av forklaringen er at de, som mange andre, ikke har foreldre som kunne bidra med egenkapital til kjøp av bolig.  

Samboerpar som Aina og Kim er en typisk målgruppe for Fredensborg Bolig sin Leie til eie-ordning. Vår median-kunde er 34 år og har en årsinntekt på kr  540 000,- , men mangler tilstrekkelig egenkapital til å få finanseringsbevis for kjøp av egen bolig.  For dem er Leie til eie en gyllen mulighet til å entre boligmarkedet, men ingen garanti. Man er avhengig av å spare egenkapital i perioden, og det er behov for positiv prisutviklingen på boligen i avtaleperioden. 

Samboerparet sparer egenkapital hver måned, og med god drahjelp i hovedstadens boligprisutvikling satser de på å kunne kjøpe boligen i løpet av måneder.  De er ikke alene om dette. Per dags dato har mer enn 60% av våre innflyttede Leie til eie-kunder valgt å kjøpe boligen. 

PUBLISERT 20. desember 2021 / SKREVET AV Fredensborg Bolig