fbpx

For mange som bor i Oslo er Oslo-marka en helt naturlig del av byen. Marka er lett tilgjengelig og blir flittig brukt av mange. Oslo by kan være stolt av det å ha naturen såpass tett på, de færreste storbyer kan skilte med dette. Det å bo i byen og ha marka som nabo er en sjelden luksus. Bor du på Ammerud Stasjon har du turmuligheter rett utenfor døren, enten du liker å spasere  eller er ivrig  mosjonist. Ønsker du å perse i lysløypa på vinteren eller  gå en fin spasertur i lett terreng? Her er det mulighet for begge deler. Du kan gå kort eller langt, til en hytte eller til et vann, mulighetene er mange. 

 

Fra hytte til hytte i Lillomarka

Lillomarka har et rikt tilbud av turmuligheter, og det er mange hytter som er ypperlige turmål. Du kan gå fra hytte til hytte og  nyte flott natur og god mat på turen. Mange av  hyttene i Lillomarka  er betjent og har servering i vinterhalvåret.  En fin rute er for eksempel Solemskogen–Lilloseter–Sinober–Solemskogen.

 

Fine turopplevelser for hele familien

Lillomarka har flere fine utsiktstopper som er perfekte turmål.  Disse turene passer veldig bra for barnefamilier eller for deg som ønsker å ta en rask ettermiddagstur ute i naturen. Turforslag om du ønsker spektakulær utsikt er Storberget, Glasstind og Barlindåsen. Ammerud Stasjon er perfekt utgangspunkt for disse turforslagene,  og du  kan gå akkurat når og hvor det passer deg.  

 

Badevann eller badestrand?

I sommerhalvåret er det alltid fint å ha bademuligheter innen rekkevidde. Oslo er en by som både kan by på badevann og badestrender. For deg som bor på Ammerud Stasjon er det ikke langt til nærmeste badevann. Vestletjern  er et idyllisk vann som ligger kun en 15 minutters spasertur fra Ammerud Stasjon. Dette vannet er veldig barnevennlig og  har en liten sandstrand, i tillegg settes det ut en badebrygge midt ute i vannet om sommeren.  

 

Ønsker du flere turtips kan du bli inspirert på linkene under: 

www.fantastiskemarka.no

www.ut.no

www.skiforeningen.no

www.sommerigroruddalen.no

 

PUBLISERT 12. september 2019 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Tur i marka?

Du som bor på Ammerud Stasjon er ekstra heldig, her kan du nyte den luksusen så å si rett utenfor døra.