fbpx

Det finnes ikke et eneste sted på hele Jorden hvor det er bedre å bo enn i Oslo. Bare spør Ella og Olivia.

– Vi tar t-banen når jeg skal hjem fra barnehagen. Da snurrer jeg på stangen midt i vognen og later som om jeg er en ballerina, forteller Ella (3 år og 9 mnd.). – Det er mange barn på T-banen, så det er ikke skummelt. Bare gøy!
Også kusinen Olivia (4 år og 5 mnd) har kjørt T-bane i dag. Hun har nemlig vært med pappa på jobb.
– Jeg liker å bo i Oslo, det er her alle barn bor, sier hun bestemt og tenker sannsynligvis på de rundt hundre andre jentene og guttene i barnehagen.

Ellas mor Cathrin, og Olivias mor Iselinn, har aldri angret på at de valgte å bo sentralt med barn. Begge bor i nybygg med store balkonger og grønne fellesarealer.
– Alt er så tilgjengelig, forklarer Cathrin mens barna leker på gulvet i leiligheten. – Vi har ikke bil, likevel er det lett å komme rundt og besøke folk. Det er kort vei til marka, hvor vi har glede av naturen året rundt.
– En gåtur rundt Sognsvann er alltid hyggelig, sier Iselinn. – Vi griller pølser og marshmallows sommer som vinter. Iblant rusler vi langs Akerselva. Der finner Olivia rumpetroll og løv, og hun stopper hele tiden for å lukte på blomstene.

– Jeg har begynt på ballett! utbryter Ella og går i gang med piruetter med armene i været.
Olivia har valgt turn, akkurat som storesøster.
– Oslo har er et godt tilbud av aktiviteter for barn, mener Iselinn.
Mødrene skryter også av Oslos parker og badeplasser: – Sørenga har en barnevennlig strand som Ella elsker, smiler Cathrin. – I tillegg liker hun Ekeberg Husdyrpark, hvor hun rir på ponnier og hilser på geiter, kyr og griser.
– Vi bruker både Frognerparken, Bygdøy og grøntområdene i nærheten, sier Iselinn. – I blant går vi ned til byen og finner på moro underveis.
– Ella liker å gå på kafeen på hjørnet og kjøpe is eller kakao, legger Cathrin til.

Barna er også drevne i å utnytte byens kulturtilbud: – Jeg har sett Elsa og Anna i «Frost», forteller Ella. – Og teater med Snekker Andersen!
Men hva om barna måtte velge mellom kafé og is, og kino og popcorn?
– Kino og popcorn! utbryter de i munnen på hverandre. – Vi har nettopp sett «Vaiana»!
Også mødrene er godt fornøyde med byens kinoer: – Det er alltid mange barnefilmer å velge blant på formiddagene, forklarer de.

I helgene drar barna gjerne på museer, som Folkemuseet på Bygdøy eller Teknisk museum.
– Der er det gamle fly og brannbiler, forklarer Ella. – Og man kan gå gjennom en røntgenmaskin og se bilde av seg selv på veggen.
En gang i året arrangeres «Politiets dag» på Akershus Festning. Da kommer politihelikopteret susende, og barna kan prøvesitte politibiler og ambulanser. Samme sted arrangeres også «Verdens kuleste dag».
– Det er gøy. Jeg hoppet på trampoline og rev ned en mur av skumgummi, forteller Olivia fornøyd.
Ingen av barna har foreløpig lyst til å flytte fra byen.
– Men jeg kan godt flytte nærmere barnehagen, for mamma synes det er litt langt å reise dit hver dag! avslutter Ella.

PUBLISERT 19. februar 2018 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Barndom i F24

Det skal være godt å vokse opp i Fredensborgveien 24. Uterommet er tilpasset barn i alle aldre, med blant annet sandkasse og balanseapparater. I tillegg er det kort vei til populære parker som St. Hanshaugen, Kristparken, Kuba, Slottsparken, Grünerløkka minigolfpark og Nedre Foss park med sin nye lekeplass. Fra Fredensborgveien er det enkelt å benytte seg av alle kultur-, idrett- og aktivitetstilbud for barn i Oslo sentrum. Det er gåavstand til flere teatre, blant annet Oslo Nye teater og Folketeatret. I tillegg ligger Oslo reptilpark, Botanisk hage og Lille Bislett lekeplass ikke langt unna. Visste du at Kulinarisk akademi i Mathallen og Litteraturhuset har egne program for barn?