fbpx

Spennende, variert og fargerik arkitektur

Området ligger mellom Fornebu, representert med store byutviklingsområder, og Lagåsen, representert med småskala boligbebyggelse. Konseptet for prosjektet er at de to områdekarakterene møtes i boligkvartalene i Teleplanbyen vest.

Det skapes en karakteristisk arkitektur i overgangen mellom småskala på Lagåsen og storskala på Fornebu. Illustrert takform tar med seg elementer fra de bevaringsverdige husene og Lagåsen i form av saltak.

Teleplanbyen øst forholder seg til et bånd av næringsbygg som ligger langs Fornebuveien og til stor infrastruktur i form av vei og bane. For Teleplanbyen øst er variasjoner i høyde og luftighet et viktig arkitektonisk grep for at hjertet i planene (parken) blir liggende fritt og åpent i Teleplanbyen. I tillegg til det arkitektoniske grepet med variasjon mellom høy og lav bebyggelse, er det åpninger og brudd i bebyggelsen i vest-øst-retning som gir luft og siktlinjer.

Parken med de bevaringsverdige husene ligger fritt og åpent i Teleplanbyen omkranset av lav bebyggelse. Den urbane aksen og nabolagstorget åpner seg mot bebyggelsen på den ene siden og parken på den andre siden – for å gi en god overgang mellom park og den nye bymessige fortettingen i området.

Det er ambisjoner om å bruke miljøvennlige og robuste materialer i byggene og det undersøkes muligheter for bruk av massivtre. Som en del av områdekarakteren er det ønskelig å benytte farger i boligarkitekturen. Det jobbes med et fargekonsept med lokal forankring. Dette kan være farger brukt i den eldre bebyggelsen på Lagåsen, eller fargene som finnes lokalt i landskapet. Fargepaletten vil bli styrende for farger på tegl eller trepanel i fasadene.

Nøkkelkvaliteter som gir variert og spennende arkitektur

– Variasjon i høyder

– Åpninger i bebyggelsen

– Luft og siktlinjer

– Tegl, puss og stål i lyse og lune jordtoner

– Variert fargebruk med tilpasning til nærområdet

– Bestandige materialer

– Tegl og tre har forankring på tomten

– Bruk av gjenbruksmaterialer på utvalgte steder

– Frodige gårdsrom på lokket

PUBLISERT 19. januar 2023 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Fornebu

Prosjektet har en svært attraktiv beliggenhet, med panoramautsikt utover Fornebulandet og Oslofjorden. Boligene vil være et utmerket utgangspunkt for enkel, miljøvennlig og effektiv transport til og fra jobb, samtidig som man har alle nødvendige hverdagstilbud i gangavstand hjemmefra.