fbpx

Nærheten til sjøen og marka gjør Asker til et eldorado for utetrening! Her er tips til ulike måter å svette deg sunn og glad på, året rundt.

Naturen kaller: Turer og friluftssliv i marka

I Asker finner du ikke bare på flotte, fredfulle skogsterreng med utkikkspunkt og badevann. Du kan også velge en tur langs den 15 kilometer lange, oppmerkede kyststien fra Holmen til Slemmestad, og lytte til bølgeskvulp mens du du går, jogger eller løper. Asker turlag har gitt ut heftet “Turskatter i Asker”, med oversikt over 16 fine turer i nærmiljøet. Du finner også kart over turene på nettsiden ut.no. Turlaget arrangerer ukentlige fellesturer mellom mai og oktober.  Interesserer du deg for jakt og fiske, kan Asker jeger- og fiskerforening være noe for deg. Her kan du ta ulike kurs, delta på alt fra felles fisketurer til duejakt, og bli en del av et sosialt jegermiljø.

Vanntrening året rundt: Badestrender og svømmehaller

Trives du best i det våte element? Svømming er en skånsom treningsform hvor du får brukt nesten alle kroppens muskler. I Asker kan du “hoppe i havet” året rundt!

Nydelige badestrender ligger som perler på en snor nedover Oslofjorden. Blakstad badeplass og Sjøvollbukta ligger kun fire-fem kilometer unna Bankveien 10. I sommerhalvåret er i tillegg Hvalstrand bad, Sjøstand bad, Vollen badestrand og Holmenskjæret populære bade- og svømmeplasser.
Foretrekker du å svømme i ferskvann, kan du blant annet legge turen til Semsvannet, Ulvenvannet, Hogstadvannet, Finsrudvannet eller Oppsjø.

Det finnes to svømmehaller i Asker. Holmen svømmehall har et hovedbasseng med åtte baner, et varmtvannsbasseng, badstue, treningsrom og kafé. Svømmehallen, som åpnet i 2017, skal være Norges mest miljøvennlige. Energien hentes blant annet fra solcellepanel, og det gresskledde taket fungerer som rekreasjonsområde.

Risenga svømmehall passer for deg som vil ha det litt moro mellom treningsøktene. Her finner du ikke bare et 25-meters svømmebasseng, men også to sklier, boblebad, bølgebasseng med motstrømskanal, klatrevegg, kaldtvannskulp, ulike badstuer, stupetårn på én, tre og fem meter, varmtvannsbassent og barnebasseng!

Vil du ta svømmeferdighetene til et nytt nivå? Asker svømmeklubb tilbyr blant annet kurs innen stuping, synkronsvømming og Open Water, i tillegg til egne barnekurs.

Født med ski på beina? Langrenn og skiskyting

På vakre vinterdager er marka rundt Asker perfekt for lange og korte skiturer, enten du er på hyggetur med familien eller en hard treningstur med venner. Fra Solvang skole (1,2 km fra Bankveien 10) og Solli gård (7,8 km fra Bankveien 10) går det flotte lysløyper. Sistnevnte skal være det mest snøsikre stedet i Asker, med gode forhold fra desember og ut mars.

Ønsker å konkurrere, eller går du på ski for å ha det sosialt og holde deg i form? Uansett kan du bli medlem av Asker Skiklubb. De arrangerer treninger for alle fra ni år og oppover.
Er du i tillegg nysgjerrig på skiskyting, kan du melde deg inn i Asker Skiklubb Skiskyting, som er en av landets største skiskyttergrupper. 

Sporty moro på fjorden: Kajakk, SUP og seiling

Nærheten til fjorden åpner for flere morsomme måter å holde kroppen i form på. Har du kanskje alltid hatt lyst til å lære å padle kajakk, men aldri kommet i gang? Meld deg inn i kajakgruppen til Asker skiklubb! De tar inn nybegynnere og viderekomne, uavhengig av alder og funksjonsnivå. 

Du har vel prøvd stand-up-paddling? Hvis ikke, kan du melde deg på et av kursene som 4Elements arrangerer i Vollen. Ettersom du kan velge mellom å sitte og stå på SUP-brettene, og selv velger padletempo, passer aktiviteten for både store og små.

Asker Seilforening har også plass til nye medlemmer. De arrangerer seilkurs for alle voksne, og tilbyr egne kurs for kvinner. Foreningen har et godt barne- og ungdomsmiljø. Som medlem i foreningen kan du bli med på vennskaps-regattaen “Asker rundt”, og oppleve kommunen fra sjøsiden. 

Tren alene, eller med venner:

Gratis utetrening i Tufteparken
I 2012 åpnet landets første Tuftepark på Risenga i Asker, og nylig åpnet nok en park på Konglunden. I disse utendørs treningsparkene finner du apparater som lar deg trene hele kroppen ved bruk av egen vekt, samtidig som du kan nyte frisk luft og grønne omgivelser. Det hele er naturligvis gratis. Her møtes absolutt alle typer mennesker!

Mer trening!

I Asker finner du stort tilbud av klubber og foreninger som tilbyr organisert trening for barn, ungdom og voksne. Kanskje er det på tide å kaste seg ut i noe nytt?

Asker Taekwond-do klubb lærer deg koreansk kampsport.

Asker bandy tilbyr bandyskole for barn mellom seks og tretten år.

Asker golfklubb legger vekt på et sosialt og inkluderende miljø. De har damegruppe, herregruppe, seniorgruppe og en junior/elitegruppe.

Asker dans og ballett underviser på ulike nivåer i klassisk ballett, jazzdans, musikaldans, moderne dans, hip hop og breakdance.

Asker karateklubb lærer bort japansk kampsport til barn, ungdom og voksne.

Asker helsesportlag har egen padlegruppe, og arrangerer i tillegg ukentlig vanntrim.

Amasone FK har fotballag for jenter i ulike aldersgrupper.

Villmarksyoga og Yogafellesskapet tilbyr kurs og workshops innen ulike former for yoga.

Asker kunstløpklubb arrangerer treninger og skøyteskole i Askerhallen.

Raízes do Brasil Capoeira Norge kombinerer kampsport med brasiliansk dans, musikk og kultur. Treninger holdes i Asker kulturhus.

Asker innebandy har egne lag for damer, herrer, gutter og barn.

Full oversikt over idrettsforeninger i Asker finner du på https://www.asker.kommune.no/frivillighet/lag-og-foreninger/idrett/.

PUBLISERT 12. september 2019 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Grønne tanker

Bysykler, bildeling og utslippsfrie busser er bare noen av tiltakene som skal gjøre Asker og livet i B10 til et enda grønnere og bedre sted å bo i fremtiden.