fbpx

Stolt boligeier

Husker du Dody som hadde en drøm om å eie sin egen bolig? Nå er drømmen realisert gjennom Fredensborg Boligs «Leie til eie»-ordning og han har flyttet inn i sin splitter nye leilighet på Kværnerhøyden.

Les første sak om Dody her

Det er litt over tre år siden Dody fikk tips av venner om å søke på Leie til eie. Kort fortalt passer ordningen for de som har fast god inntekt til å betjene boliglån og spare ved siden, men som i dag sliter med å møte kravet om 15 prosent egenandel ved kjøp av leilighet.

– Å eie sin egen leilighet er en «big deal» og jeg hadde aldri fått realisert dette uten Leie til eie. Jeg er en av de som ikke har foreldrebank eller noen som kan stille som kausjonister, så det å spare opp nok til å møte egenkapitalkravet er veldig vanskelig for én person, forteller Dody.

32-åringen er utdannet bioingeniør ved NTNU i Trondheim, og opplevde at flere og flere i omgangskretsen hans kjøpte leilighet. Selv så han den galopperende prisveksten og i takt med den minsket også håpet om å en dag eie egen bolig.

–I 2020 hørte jeg om Leie til eie for første gang og lastet ned brosjyren fra leietileie.no Søknaden var enkel å fylle ut, og jeg ble oppringt av selskapet kort tid etter. Allerede to til tre uker etter den første oppringningen, fikk jeg beskjed om at jeg fikk kontrakten, forteller den stolte boligeieren.

Med Leie til eie-ordningen fikk Dody en 3-års leieavtale med oppstart fra innflyttingstidspunkt, samt tilhørende kjøpsrett på boligen til avtalt fastpris. Ordningen fungerer slik at den opprinnelige prisen på boligen ikke justeres i avtaleperioden som betyr at all eventuell verdistigning tilfaller kunden som egenkapital. I byggeperioden, gjennom pandemien, har leiligheten hatt en prisstigning på hele 27 prosent. Dette betyr at Dody enkelt møter kravet om egenkapital, og finansieringsbevis fra DNB ble utstedt i våres før innflytting. Kjøpet av boligen opphever leieavtalen og Dody betaler nå på sin egen bolig.

Dody Leie til eie

–Dody har gjort alt rett. I byggeperioden sparte han midler og nedbetalte lån. Han har vist banken at han både klarer å betjene lån og sette av penger, samtidig som han har vært ekstra heldig med prisstigningen. Dette gjør at han allerede nå får oppfylt boligdrømmen. Dodys reise viser hvordan Leie til eie kan fungere i praksis, sier Stian Eide Myhre i Fredensborg Bolig.

Det er fire år siden selskapet lanserte Leie til eie, og Fredensborg Bolig har nå tilbudt nærmere 150 Leie til eie-kontrakter. De aller fleste som har flyttet inn i de nye boligene sine i det tidsrommet har allerede kjøpt den, og oppfordringen fra Dody er klar:

–Hvis det er noen der ute som lurer på om denne ordningen er for dem, har jeg bare en ting å si: Søk! Du har ingenting å tape, sier en av Kværnerhøydens ferskeste og gladeste boligeiere.

Ønsker du mulighet for Leie til eie? Les mer og meld interesse på leietileie.no

Kværnerhøyden
PUBLISERT 27. juni 2023 / SKREVET AV Fredensborg Bolig

Kværnerhøyden

Kværnerhøyden består av 71 leiligheter fordelt på to større bygninger og et townhouse. Kværnerhøyden får en variasjon av leilighetsstørrelser fra 35 m² til 80 m² og leilighetstyper fra 2-roms til 5-roms.